Nybakad förälder

Först vill jag säga tack för alla kommentarer och gratulationer i förra inlägget !  Både jag och Alice mår bra och har fått komma hem till mor min. Bloggen hamnade lite efter, men är nog inte så konstigt. Är en hel del som förändras i samma stund man blir förälder! 

Läget just nu:
. Letar fortfarande bostad (väntar på samtal om det i veckan). 

. Försöker gå igång en inkomst så vi kan försörja oss ( socialen är inte min vän i det ämnet tyvärr).

. Har världens änglar bakom mig! Från att inte ha något, till att ha hur mycket kläder och saker som helst. Tack alla Snälla människor som skänkt mig era saker så jag inte ska stå tomhänt och Alice utan kläder mm. Är så tacksam för allt! (Att blogga har sina fördelar ibland) 

.Har problem med amningen men det börjar komma igång med, så tummen upp för mig! 

Annars är allt väldigt lugnt. Alice äter, skiter och sover. Precis som bebisar ska göra. Jag dygnar, matar och ser ut som ett nysprängt skithus, precis som en nybakad förälder brukar göra. 

Så jag antar allt är som det ska vara och det känns jättebra. Är grymt taggad på framtiden, även om tiden nu är svår. Ska bli så roligt att få lära känna Alice och se vilken person hon kommer bli. 
Välkommen till Underlandet Alice

Nu har våran lilla Alice äntligen kommit fram!
Hon väger 2365gr och är 44cm lång. 


Både jag, Niklas och lilla Alice mår bra. 

Eftersom hon är född en aning tidigare än planerat, så ligger hon på neonatal avdelningen tills hon är stark nog att vara i samma rum som jag och Niklas . Vi ligger på samma avdelning i ett eget rum, så vi kan alltid komma åt henne, dygnet runt. Vilket känns jätte skönt.

Vad vi vet nu så kommer hon behöva ligga kvar tills hon "egentligen" skulle komma. Alla dagar innan det är bara bonus. Så jag kommer ligga kvar på lasarettet med henne tills det är säkert att fara hem. 

På grund av detta kommer jag inte kunna uppdatera så mycket som jag hade velat. Fast det borde vara rätt förståeligt. Kommer uppdatera så ofta jag får tid och kan. 

Är dock osäker på om jag ska göra en "förlossnings berättelse"  här på bloggen sen. Vet många tycker om att läsa sådant. Så skriv gärna en kommentar om ni är intresserade av ett längre inlägg där jag skriver om min upplevelse från förlossningen. Så ska jag se vad jag kan skrapa fram! 

Inte långt kvar nu!


Vet inte vart jag ska börja. Men jag försöker dra allt så kortfattat som möjligt om hur läget ser ut just nu. 

Jag ligger just nu på BB med Niklas, då mitt vatten gick natten till onsdagen. Tyvärr har ingen bebis kommit ut än trots vattenavgång. Så det pratas om en igångsättning i helgen ifall min kropp inte lyckas starta snart av sig själv. 

De senaste timmarna har jag faktiskt börjat få allt mer kraftigare värkar. Så är nog inte så långt borta ändå. 

Har iallafall nyss duschat och ligger i sängen och ska försöka få mig lite sömn bland all smärta. 

Uppdaterar då vi vet mer hur läget ser ut! Det ända vi vet säkert, är att vi kommer inte härifrån utan bebis iallafall.