Stapplar sig fram

Blev en liten promenad till affären idag och Alice fick gå bredvid vagnen. Eftersom det har regnat hela dagen så fick hon stappla runt i sina stövlar och regnbyxor. Gick lite tungt men hon skrattade och hade roligt ändå. Hon skrattar alltid när hon går. Tror Alice tycker det är skönt att äntligen kunna gå vart hon vill utan att dra sig fram på rumpan överallt. Imorgon var det tänkt jag skulle på ännu ett möte, men det blev tyvärr inställt. Så imorgon blir det att städa, baka och handla lite mer som inte blev inhandlat idag. Ska även ut med Alice om vädret tillåter, måste verkligen skaffa en regnjacka åt henne, så vi kan vara ute oavsett väder!

Spy i en buske

Har varit full fart hela dagen. Gick med Alice till förskolan och lämnade henne. Sen blev det direkt hem för att hoppa på nya cykeln och dra till andra sidan stan för möte. Mötet i sig gick väl bra. Var så nervös att jag inte visste vad jag pratade om vissa stunder. 
 
Slutade med att jag kommer vara där minst en gång i veckan och matchas mot olika jobb. Eller få vägledning till ett. Samt ska jag dit för andra aktiviteter som föreläsningar, gruppmöten och körkortsteori.  Kommer bli en del möten numera. 
 
 
Efter mitt möte, blev det förbi centrum för att fixa min mobil, köpa ett nytt cykel lås och skriva ned allt från mötet innan jag glömde det. Satt på Espresso House i solen och skrev samtidigt som jag drack en kall Caramell Frappino. Riktigt gott! Men min ProPud som jag åt till, var verkligen inte något jag kommer äta igen. 
 
Blev sedan direkt hem, lämna cykeln och sen hämta Alice på förskolan. Jag var så slut att jag mådde riktigt illa på väg till förskolan. När jag nästan var framme, kände jag hur magen vrider till och jag måste spy. Så jag spydde i närmsta buske som tyvärr låg bredvid en lekpark vid förskolan. Jag skäms fortfarande, men vad skulle jag göra? Kunde ju inte göra det på gångvägen direkt. 
 
Nu är vi dock hemma och jag är fortfarande lite illamående trots det gått drygt två timmar. Blev nog för stressigt idag och väldigt mycket att ta in. Jag är helt slut och förhoppningsvis kommer jag sova gott i natt. Känner då av mina ben redan, så kommer bli spännande se om jag har träningsvärk imorgon!
 
 
Nu blir det mys med Alice innan läggdags och morgondagens äventyr.

Ett steg närmare drömmen

Min helg har mest bestått av att planera inför framtiden. I helgen har vi varit på "Stora Nolia" i Umeå, Alice fick vara hos Niklas under tiden jag och Robin gick runt och kollade in alla prylar och drömde oss bort i framtiden. 
 
Fick även träffa svärföräldrarna för första gången i helgen. Det var lite spännande faktiskt. För som jag inte riktigt har skrivit ut här i bloggen. Så är jag och Robin ett par sen i början på Maj. Dom som känner mig personligen vet ju såklart om detta redan. Men kan vara en idé att kanske skriva det här med!
 
 
Vad är det riktigt vi planerar då? Jo, Robin kommer snart ta över sina föräldrars hus. Det huset går självklart att bo i som det är, men vi ska renovera upp det tillsammans och sätta vår egen prägel på det. Samt att inget är gjort i huset på över 30år. Så det behövs en del kärlek. Vilket vi har massor av.
 
 
 
Bilden ovanför är alltså föräldrarnas hus och det som vi ska fixa till. Förutom insidan kommer sen även utsidan få en skönhetsbehandling. Kommer eventuellt bli en stor altan där bron är och kanske en liten balkong på brotaket som är där nu. 
 
Robin bor just nu i sitt hus lite längre ned på gården, där hans farmor bodde innan. Som ni hör, så är detta en gård som hans familj haft ett par generationer. Tanken är väl att det ska fortsätta så, för hans föräldrar kommer ta hans hus, när han flyttar upp i deras. Sedan kommer väl våra barn flytta ned till huset Robin bor i nu." The cirkel of Hjoggböle" . 
 
 
 
Gården husen står på är rätt stor. Det är ladugård mm också på tomten. Men det ska rivas och bygga ett ordentligt garage i framtiden. Men får bli efter huset är klart. Men det jag gillar mest med gården, är alla bär! 
 
 
Fyra stora vinbärsbuskar, hallon så långt ögat når, jordgubbar, äppelträd och rabarber.  Jag vill spara så mycket som möjligt, men kommer nog flytta runt lite på dem. Just nu är alla buskar mm, överallt på gården. Jag vill gärna ha lite mer struktur och plats för en gräsmatta som går att utnyttja till lek osv. 
 
 
Alice plockar vinbär
 
Kommer bli en hel del som ska göras alltså! Sen när själva huset är klart, så är väl tanken, att jag och Alice kommer flytta hit. Helst hade jag velat ha körkortet och typ ett jobb innan. För jag vill inte att Robin ska behöva stå för allting och vara den som ska göra allt. Ju mer jag kan hjälpa till med, desto bättre kommer det att bli. 
 
Jag är väldigt taggad. Är detta som jag drömt om sen jag var liten. En stor gård på landet med min lilla familj. Jag kan gräva i rabatten och Robin skruvar i garaget medans "ungarna" springer runt och leker. 
 
Jepp, ett steg närmare drömmen!