Hur blev mitt 2017? Del 2

 I del 1 av "Hur blev mitt 2017?" ,
skrev jag om årets först två månader och guldkornen från då.
I den här delen kommer fortsättningen och fler guldkorn från året!
 
 
Guldkorn

Mars-Juli:
 
 
 • Den 2a Mars blev jag moster till en underbart söt flicka, Hedvig! 
 
 • Alice fyllde 1 år! En helg som startade i känslomässigt kaos men slutade toppen. Alice fick mysa med sin framor och farfar samt pappa Niklas. Min familj var med också och även Natascha med familj dök upp. Blev över massor med fika och tårta så vi fick äta det i flera dagar. Helt lyckat för att vara första barnkalaset.
 
 
 • Alice började på Förskolan! I år började som sagt Alice på förskola, det var väldigt intensivt och det var rätt mycket rpblem i början. Men nu efter nästan ett år, är det helt annorlunda. Personalen på förskolan är även helt underbara. Oj vad dom har ställt upp förs oss och gjort vårt liv enklare, även utanför deras arbetsområde. 
 
 • Jag var på min livs första arbetsintervju! Fick inte jobbet men det var en häftig upplevelse och ännu en grej i livet som jag kan bocka över.
 
 • Jag var i Umeå och såg Sabaton, Accept och Twiligt Force! Det var lugnt en av del bästa helgerna det här året. Bra musik, underbart sällkskap, bio, middagar, fick bo på hotell och bara vara jag i en hel helg. Så underbart!
 
 
 • Övningskörde för första gången och även den enda gången det här året. Det gick faktiskt bra och jag trodde körkortet skulle vara fixat innan det här året var slut. Som ni själva märkt, blev det inte så pga olika anledningar. 
 
 • Jag och Robin blev officiellt ett par 3Maj.
 
 • Nordsken2017! Behöver jag säga mer? En hel nörddag med brorsan, Niklas och Alice!
 
 • Min kusin Moa tog studenten i år och jag fick fota. Det var även första gången på nästan ett år som jag använde min systemkamera.
 
 • Jag fick gå på stadsfesten och se E-type med familj och vänner. Robin hade Alice på kvällen så jag fick ha en "vuxenkväll" utan henne. Första gången jag drack alkohol på drygt två år och jag hade en riktigt bra kväll! 
 
 
 
 • Luleå Hamnfestival! Min och Robins första Weekend som par. Vi bodde på hotell, myste, såg på liveband och åt massor med god mat och njöt av vädret.
 
 
 • Alice tog sina första steg den här sommaren! I Juli började hon våga släppa taget om möblerna allt oftare, men det var inte fören i augusti som hon gick självmant utan hjälp. Nu, nu är hon inte still en sekund, haha!
Fler guldkorn kommer i nästa och även sista delen i "Hur blev mitt 2017?".
Även lite mindre bra grejer kommer tas upp i det inlägget.
Som sjukdomar, inbrott och andra otrevligheter. 
 
Vi syns i del3!

Första och sista gången för i år

Idag fick jag besök av mina morföräldrar och min mamma. Vi pratade lite och sen följde jag med mamma hem till henne. Var länge sedan jag och Alice var där nu så var trevligt få komma ut en stund. 


Väl där mötte jag pappa som drog med mig på skotern i några timmar. Det var helt underbart, första timmen. 

Det märks verkligen i kroppen att jag inte är van åka skoter längre. Varje muskel värker och jag gruvar mig inför träningsvärken imorgon. Den kommer vara hemsk! 

Sen var underlaget inte det bästa i år. Har varit dåligt med snö i skogarna så spåren och skoterlederna var hemska att åka på. Men vi tog oss nästan hela vägen till Kåge innan vi vände om. Rätt lagom tur när jag inte är van. Ett tag där kunde jag inte ens hålla fast mig längre utan höll på att flyga av. 


Så nu har jag hunnit med att åka skoter för första och sista gången det här året. Nästa år måste jag åka mer, helst ta skoterkortet också. Men det får bli ett senare bekymmer!Hur blev mitt 2017? Del 1

Från årets första inlägg:
"Planer för 2017?
Har inte vågat planera för mycket i år. Men några saker kommer jag absolut skriva up på min "måste lista"! 
Bland annat detta: Alice första födelsedags kalas, se ett band live, tatuera mig och åka båt med familjen. Att få jobba hade också varit riktigt härligt eller börja studera igen. Får helt enkelt se vad 2017 har att erbjuda!"
 
 
Hur blev mitt 2017 då?
 
 
Jag är faktiskt rätt nöjd över det här året. Självklart kunde det gått bättre inom visa områden, men så är det ju alltid hur man än vrider på det. Sällan någon är hundra procent nöjd, oavsett hur bra det har gått under året. Jag hade inga stora mål eller nyårslöften i år. Det största var mest att "överleva". Vilket jag har gjort så Grattis till mig, haha!
 
Jag var ändå orolig över att det här året skulle vara ännu ett år av ångest och tårar hela året. Men det har faktiskt varit ett bra år när jag tittar tillbaka. Ångesten blir jag helt enkelt inte av med, men det har inte hindrat mig så mycket från att ha haft det roligt, till och från. Här är i alla fall lite Guldkorn och mindre bra stunder från årets gång!
 
Guldkorn
 
Januari / Februari:
 
 • Jag fick massor av matvaror av en kompis som, helt ärligt, har räckt ända tills idag! Jag minns hur jag stod i konsumkön och hade spenderat våra sista pengar på ett paket pasta som skulle räcka hela månaden och kanske även nästa. Då det helt plötsligt plingade i mobilen och det var min ompis som skrev att hon hade mat åt mig. Och det var inte lite mat heller! 

   
 • Mina grannar blev vräkta! Husets största problem var mina grannar som jag skrivit omett par gånger här i bloggen. Har varit det ena problemet efter det andra, droger, vapen, partyn och bråk.  Kan säga att iår är jag inte ett dugg orolig över nyårskvällen!
 
 • Jag flyttade ut till vardagsrummet och min nya soffa och Alice fick sovrummet. Så jag har snart legat i soffan i ett år. Visserligen var jag tvungen sälja min säng för att ha råd med hyran, men det gör mindre, soffan duger fint. Även om jag i nuläget börjar längta efter en ordentlig säng. Bäddsoffan är inte riktigt gjord för att sovas i varje natt såhär. 
 
 • På alla hjärtansdag fick jag första buketten av många det här året. Var lite spännande med just denna bukett då jag inte visste vem det var ifrån först, men det listade jag ut under dagen. Efter den här buketten fick jag blommor nästan jämt i drygt 4 månader. Rolig start på året!
 
 • Jag fick mitt körkortstillstånd och åkte på en roadtrip till Luleå med Henke ,som skulle gå introduktionsutbildningen med mig. var första gången jag var i Luleå så vi passade på att gå runt lite och se oss omkring innan utbildningen och jag hoppade runt i snön som en sexåring för jag var så glad. Det var en riktigt rolig dag!
 
 
 
Det var allt bra som hänt i Januari och Februari.
Vad som hände senare under året kommer i del 2!