Planera och packa

 

Idag kommer dagen mest bestå av planering och packning inför helgen. Alice saker ska packas, mina saker, lägenheten ska städas och ska även tvätta upp allt jag kan. För varje sak jag gör idag, slipper jag oroa mig för imorgon.

Jag ska även fösöka att inte packa alldeles för mycket onödigt som jag är expert på. Sedan jag var lite och bara skulle till min mormor över en helg, så kunde jag ta med mig två till tre väskor fulla med saker som "kan vara bra att ha", men aldrig användes. Det gör jag oftast än idag.  Därför ska jag endast försöka ha med mig handväskan och det som inte ryms, det stannar hemma. Går det som planerat så kommer jag resa lätt dit, och tyngre hem!

Har längtat efter det här så länge nu, att jag har lite svårt förstå att imorgon åker jag. Kommer bli super men kommer bli tungt utan Alice. Är så van att bara vara vi två dygnet runt. Även när hon är på dagis är det svårt. Men det går över, får hålla mig sysselsatt i helgen helt enkelt! Vilket inte kommer bli några problem. 

Nä, nu ska jag koka kaffe, städa köket och sen blir det vilopaus med Alice innan det är dags för lunch. 

Hur många kan jag få i år?

 

Snart får jag göra en egen kategori på bloggen till alla blombilder jag lägger upp. Fick blommor den här veckan med, var på konsum och handla, då rykte Robert en bukett i farten mot kassan. Blev tulpaner i gult och rött/orange. Riktigt snygga och påminner om mina favorit rosor. 

 
Eftersom det verkar fortsätta att dyka upp blommor nu, så tänker jag fota varje gång jag får en liten bukett. Blir kul kolla när året är slut, hur många jag fick under året. Har då redan klarat alla tidigare rekord i livet på bara två månader. Så för mig blir det extra kul och se vad jag kan komma upp till! Dock tycker jag inte det räknas om jag köper blommorna själv. Så får komma ihåg det under året. 
 
Vad tycker ni, låter det som en kul idé?

Lite förändringar på G

 
 
Förra hösten färgade jag håret blått och vid jul så lovade jag min mormor att jag inte skulle vara blå på julafton. Men tyvärr var min ekonomi inte den bästa som vanligt, så jag tog en röd färgbomb jag hade kvar hemma från min röda period. Håret blev mörkrött med en liten svag nyans av lila. Vart riktigt snyggt!
 
 
 
Eftersom det röda bara var en färgbomb, blev jag inte alls förvånad när det blåa började krypa fram igen efter några tvättar. Men jag gillde ändå skiftningen mellan röd, blå, lila och även lite rosa.
 
 Fast när det började se allt dör jävligt ut så sponsrade min mormor mig med en hårfärg från Willys. En lila som jag satte i hårbotten. Då blev botten lila och resten ljuslila/rosa
 
 
 
Sen har jag bara låtit skiten vara. Försökte skölja ur all färg jag kan under tvätt och bara låtit håret få vila lite.  Det blev allt mindre rosa, lila och mer grått typ? Men det gjorde inget, jag är inte så kräsen utan den där skumma personen som nästan gillar när det går snett. Kan bli häftiga kombinationer som man själv inte tänkt på. 
 
Efter att ha sett ut som en regnbåge med bakfylla i nån månad, så började det bli dags för lite förändring igen. Jag har klippt ett par centimeter och tunnat ur håret lite. Samt gjort två avfärgningar den här veckan så håret blir tömd på sista färgen som sitter.  Nu har jag bara min egna hårfärg och skick som mitt hår egentligen är efter alla färgningar och blekningar. 
 
 
Skulle nästan vilja säga att jag är mintgrön och rejält fläckig. Kändes lite vårigt att bli ljus igen. Men jag har andra planer än blond! För idag ska jag få mig till Ica Maxi och köpa nästa färg, samtidigt som jag handlar till gumman allt som hon behöver i helgen och framåt. 
 
Håller tummar och tår för att detta kommer bli bra!
Skiter det sig så kommer ni märka det, för då lär jag vara svart i skallen istället, haha!