Paj med älgfärs
När pengarna tryter såhär mitt i månaden tager man vad man haver. I detta fall hittade jag älgfärs i frysen som fick bli stjärnan i middagen samt lite annat i skafferiet. Resultatet blev en enkel köttfärspaj med äggstanning och osttäcke.Vilt är inte en av mina starka sidor, men övning ger färdighet!

Pajdeg
3dl Mjöl
125gram Smör
2-3msk Kallt vatten
Fyllning
500gr Älgfärs (funkar lika bra med nöt/fläsk)
1burk Champinjoner
1burk Majs
1st Köttbuljongtärning
2dl Kallt vatten
Kryddor efter smak, i detta fall:
Salt
Peppar
Chilikrydda
Vitlökskrydda
Vitpeppar
Äggstanning
3st Ägg
1dl mjölk (använd grädde för en krämigare variant)
2dl Riven ost
Osttäcke
Valfri riven ost i den mängd du önskar
Gör såhär:
1. Knåda ihop smör, mjöl och vatten till en fast pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen och ställ in den i kylen, sätt ugnen på 200 grader. När ugnen är uppe i temperatur, ställ in pajskalet i ugnen och förgrädda i 10 min i mitten av ugnen.
2. Bryn älgfärsen och tillsätt sedan champinjonerna. Lägg i buljongtärningen och vattnet. Krydda undertiden du steker bort vätskan så kryddorna sätter sig ordentligt i köttet. Tillsätt majsen och rör ihop. När vätskan är borta drar du ifrån stekpannan från plattan.
3. Vispa ihop äggstanningen.
4.Fyll pajskalet med fyllningen och häll över äggstanningen. Strö sedan över valfri ost tills det täckt allt. Sätt in pajen i mitten i ugnen på 200grader i 30min.
5. Njut av pajen!

Självklart går fyllningen variera efter eget önskemål och
det är egentligen bara fantasin som hindrar vad du kan ha i just din paj.